Informácie

KINO SENEC začalo svoju činnosť ešte pred vybudovaním MsKS v roku 1975. V roku 2012 bolo digitalizované a na jeseň 2022 re-digitalizované.

Vďaka finančnej podpore mesta Senec a rovnako vďaka finančnej podpore AVF sme zrealizovali tieto dva, pre nás veľmi podstatné, projekty, prostredníctvom ktorých sme zabezpečili našim divákom adekvátnu premietaciu kino techniku a komfort na dobu, v ktorej žijeme. Na základe prieskumu trhu sme si zvolili pre nás najprijateľnejší typ RGB laserový DCI projektor, 0,98“DLP, 2000 lumenov so životnosťou 30.000 hodín pre pokles na 70% pôvodného jasu. Má dotykový ovládací panel, maximálnu spotrebu 1480W, hmotnosť 80kg a redukcie pre odsávanie a je menší ako pôvodný. Tým pádom je aj jednoduchšie ovládanie, ľahšia údržba a viac priestoru v premietacej kabíne. K novému projektoru sa vyžadovalo zabezpečiť aj nový výkonnejší kinoserver, zvolili sme už integrovaný s externým úložiskom 10,5 TB (HDD 4x4TB) a ovládaním sa cez webové rozhranie. Pôvodné projekčné plátno sme zamenili za strieborné, ktoré je perforované a vrátane omaskovania, a teda poskytuje vyššiu kvalitu obrazu (podobne ako v multisálových kinách). Doplnili a upravili sme zvukový systém, čím sa zvýšila efektívnosť re-digitalizácie technických zariadení. Zvolili sme kinoprocesor s podporou 5.1/7.1 (vstupy AES, mic, stereo, výstuy analog DSUB) so vstavaným odposluchom pre premietaciu kabínu, ďalej efektové reproduktory a výkonný zosilňovač. Zlepšili sme 3D premietanie filmových snímok (mimo dotácie od AVF, keďže nepodporujú 3D premietanie). Nevyhnutné príslušenstvo už len dopĺňa celok k výkonnejšiemu a kvalitnejšiemu fungovaniu nášho kina.

Kino, ako jedno-sálové bezbariérové zariadenie, má v hracom profile 8 predstavení za týždeň (premieta každý deň okrem stredy). Kapacita kinosály je 255 miest.

Naša programová ponuka je naozaj pestrá. Okrem komerčných filmov do ponuky pravidelne zaraďujeme aj diela európskej a svetovej kinematografie. Snažíme sa o to, aby naše kino malo kvalitnú a pestrú dramaturgiu, premietame skoro všetky premiérové filmy. Spolupracujeme aj s distribučnými spoločnosťami, ktoré ponúkajú európske filmy pre náročnejšieho diváka. Premietame tieto žánre každý tretí pondelok v mesiaci so zvýhodneným vstupným. Rovnako, každý štvrtý pondelok v mesiaci premietame pre maďarskú národnostnú menšinu filmy s maďarským dabingom.

Cieľom kina je, aby ho jeho návštevníci vnímali ako spoločný priestor na socializáciu a zdieľaním svojich pozitívnych dojmov tak budovali komunitu.

KINO SENEC sa umiestnilo na 13. mieste zo 121 jednosálových kín registrovaných na Slovensku v roku 2022.

Vďaka našim divákom, podpore mesta Senec a okolitých obcí sme dosiahli takýto úspech, čo nás len utvrdzuje v tom, že dokážeme napredovať a máme veľký potenciál. V neposlednom rade, vďaka re-digitalizácii a modernizácii kino techniky sa nám podarilo zvýšiť úroveň premietania a rovnako pozdvihnúť umelecký zážitok pre našich návštevníkov.

Ďakujeme všetkým verným návštevníkom.

Tešíme sa na vás v našom kine!

Kalendár

apríl
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5

Prejdite myšou nad kalendár a zobrazia sa Vám podujatia. Kliknutím na podujatie zobrazíte podrobnosti.